Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan kelapa parut, air, gula . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Masukkan kelapa parut, air, gula . Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Cara penyediaan kuih ketayap : Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kisar dengan 2 cawan air. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Kisar dengan 2 cawan air. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Masukkan kelapa parut, air, gula . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Kisar dengan 2 cawan air.
Kisar dengan 2 cawan air. · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Masukkan kelapa parut, air, gula . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. Cara penyediaan kuih ketayap :
· ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Kisar dengan 2 cawan air. Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Kisar dengan 2 cawan air. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Kuih Hijau Inti Kelapa / Resepi Kuih Bom (Kuih Bijan Berinti Kacang Kegemaran Ramai) - Bidadari.My. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi.
Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi kuih hijau kelapa. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap :
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Masukkan kelapa parut, air, gula .
Masukkan kelapa parut, air, gula . Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Cara penyediaan kuih ketayap :
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Post a Comment for "Kuih Hijau Inti Kelapa / Resepi Kuih Bom (Kuih Bijan Berinti Kacang Kegemaran Ramai) - Bidadari.My"